Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Αφράτη γκρίζα γάτα με γαλάζια μάτια.

Μήπως η γάτα σας είναι ήδη ηλικιωμένη;

4 λεπτού διάβασμα

Καθώς η γάτα σας είναι σημαντικό κομμάτι της οικογένειάς σας, καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι ευχάριστο να σκέφτεστε ότι ο χνουδωτός σύντροφός σας γερνάει. Καθώς τα αγαπημένα μας αιλουροειδή δεν αποκτούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες όπως οι άνθρωποι, τα σημάδια της ηλικίας τους δεν είναι πάντα εμφανή.

Το πιθανότερο είναι ότι οι αλλαγές στη γάτα σας θα ξεκινήσουν εσωτερικά καθώς πλησιάζει στην τρίτη ηλικία και θα αρχίσει να γερνά λίγο-λίγο όπως κάνουμε κι εμείς. Παρότι δεν υπάρχει ακριβής ηλικία μετά την οποία μια γάτα θεωρείται ηλικιωμένη, συνήθως θεωρείται ότι περνά στην τρίτη ηλικία μετά τα 7 της χρόνια.

Με τη σωστή διατροφή, τους συνήθεις κτηνιατρικούς ελέγχους και λίγη επιπλέον τρυφερή και στοργική φροντίδα, δεν υπάρχει κανένας λόγος η μεγαλύτερη σε ηλικία γάτα σας να μη συνεχίσει να είναι χαρούμενη και υγιής τα επόμενα χρόνια της ζωής της.

Στον οδηγό μας για τη φροντίδα της ηλικιωμένης γάτας σας θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι η γάτα σας είναι όσο πιο χαρούμενη και υγιής γίνεται τα πιο προχωρημένα χρόνια της ζωής της.