Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Γκρίζα γάτα που κάθεται σε έναν δερμάτινο καναπέ.

Καταστροφικά προβλήματα συμπεριφοράς μιας γάτας

5 λεπτού διάβασμα

Η γάτα σας έχει κατά πάσα πιθανότητα πολλές ιδιόμορφες συνήθειες, γεγονός που είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους είναι τόσο διασκεδαστικό να ζείτε μαζί της. Αλλά μερικές φορές η συμπεριφορά τους μπορεί να σας εκπλήξει - ίσως η δική σας να γρατζουνάει και να κυνηγάει πράγματα που δεν θέλετε, για παράδειγμα, τις κουρτίνες. Συχνά συνδυάζουμε τη μάσηση των επίπλων με άτακτα ή ανήσυχα σκυλιά, αλλά μια γάτα με προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να κάνει την ίδια ζημιά.

Τα νύχια των γατών είναι πολύ αποτελεσματικά στη δουλειά τους και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γδάρουν έπιπλα, στερεοφωνικά ηχεία, πόρτες, ντουλάπια, ρούχα ή σχεδόν οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στο σπίτι. Μην υποτιμάτε τι μπορούν να κάνουν - οι άτακτες γάτες μπορούν να φτάσουν σχεδόν οπουδήποτε, αν θέλουν! Αλλά τι τις κάνει να ενεργούν καταστροφικά;

Το ξύσιμο με τα νύχια βοηθάει τις γάτες να ρίχνουν τις θήκες των νυχιών τους. Μερικές φορές αυτό σημαίνει ότι οι γάτες σας βοηθούν να τις φροντίσετε, καθώς τα νύχια τους θα χρειαστούν λιγότερη περιποίηση - απλά δεν το κάνουν απαραίτητα με τον τρόπο που θα θέλατε! Το ξύσιμο των πραγμάτων αφήνει επίσης μια ορατή και χημική οσμή που μαρκάρει την περιοχή τους.

Μερικές φορές μια γάτα με προβλήματα συμπεριφοράς θα μασήσει επίσης ορισμένα υλικά όπως το δέρμα, το ύφασμα και το χαρτόνι - οτιδήποτε είναι παιχνίδι.

Πώς να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να ξύνει τα έπιπλα

Για να σταματήσετε μια γάτα από το να σκίζει τα μαξιλάρια σας, το χαλί ή οτιδήποτε άλλο έχει στα νύχια της, θα πρέπει να της παρέχετε ικανοποιητικές εναλλακτικές λύσεις. Δοκιμάστε τα αποκόμματα παλιών υφασμάτων, τα κομμάτια ξύλων που καλύπτονται με φλοιό, τα υπολείμματα από μαλακό ξύλο ή τις ίνες sisal.

Μόλις η γάτα σας ανακαλύψει αυτά τα διασκεδαστικά και εύχρηστα αντικείμενα, είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψει στα έπιπλά σας.

Δοκιμάστε διάφορες θέσεις για να τοποθετήσετε τα ονυχοδρόμια αυτά, έτσι ώστε να βρείτε ποια ικανοποιεί τη γάτα σας περισσότερο. Μέχρι η γάτα σας να ανακαλύψει αυτές τις νέες ικανοποιητικές επιλογές, καλύψτε τις περιοχές που δεν θέλετε να καταστραφούν με λείο πλαστικό.

Για να αποτρέψετε τη γάτα σας από το να γρατζουνάει τα έπιπλα σας και από το να μασάει ή να καταπίνει χαρτόνια, κορδέλες, καλώδια τηλεφώνου, υφάσματα, κλωστές, βελόνες και άλλα αντικείμενα, το πιο εύκολο πράγμα είναι να τα κρατήσετε όλα σε σημείο που δεν μπορεί να τα φτάσει, ώστε η γάτα σας να μην μπαίνει σε αυτή την διαδικασία.

Αν ανησυχείτε ότι η γάτα σας είναι πολύ καταστροφική, επικοινωνήστε με τον κτηνίατρό σας - που θα χαρεί να σας βοηθήσει.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το άρθρο δεν υποκαθιστούν τις μεμονωμένες κτηνιατρικές συμβουλές ή τις συμβουλές σχετικά με τη συμπεριφορά και έχουν μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα. Θα πρέπει πάντα να συμβουλέυεστε έναν κτηνίατρο, αν έχετε ανησυχίες σχετικά με τα προβλήματα συμπεριφοράς ή την υγεία του κατοικίδιού σας. Ο κτηνίατρος θα είναι σε θέση να πάρει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και να εξετάσει φυσικά το κατοικίδιο ζώο σας, για να συστήσει στη συνέχεια κατάλληλες ατομικές συμβουλές ή θεραπεία. Για λεπτομερείς συμβουλές συμπεριφοράς προσαρμοσμένες ειδικά για το κατοικίδιο σας, σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με έναν εξειδικευμένο συμπεριφοριστή κατοικίδιων.