Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Ginger cat eating from bowl

Ταΐζοντας τις ενήλικες γάτες

12 λεπτού διάβασμα

Μόλις η γάτα σας φτάσει τα πρώτα της γενέθλια, θα πρέπει να ξεκινήσετε να την βάζετε σε μια διατροφική ρουτίνα . Καθώς μεταβάλλονται από παιχνιδιάρικα γατάκια σε ενήλικες γάτες, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνουν όλα τα σωστά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν ευτυχισμένες και υγιείς.

Για να διατηρήσετε την γάτα σας σε άριστη κατάσταση, η διατροφή της χρειάζεται τη σωστή ισορροπία πρωτεϊνών, λιπαρών, ελαίων, μεταλλικών στοιχείων, βιταμινών και υδατανθράκων. Ίσως να ακούγεται πολύπλοκο, αλλά μια καλής ποιότητας πλήρης τροφή, μπορεί να προσφέρει στον χνουδωτό φίλο σας όλα όσα χρειάζεται, εκτός εαν ο κτηνίατρός σας, σας συμβουλέψει διαφορετικά.

Μάθετε τι να ταΐζετε τις γάτες για την υγεία και την ευτυχία τους με συμβουλές από την ομάδα PetCare παρακάτω.

 

Γνωρίστε τις επιλογές σας

Μπορεί να φαίνεται ότι υπάρχουν διαθέσιμες επιλογές από εκεί έξω. Η απάντηση στην ερώτηση «ποια είναι η καλύτερη τροφή για τις γάτες;», φαίνεται αδύνατη. Τα καλά νέα είναι ότι ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής, την κατάσταση ή την ηλικία της γάτας σας, υπάρχει μια κατάλληλη τροφή για αυτήν. Ενημερωθείτε για την Υγεία και Διατροφή Γάτας μέσα από μια πλούσια γκάμα συμβουλών.

Μερικοί ιδιοκτήτες σερβίρουν ένα μείγμα ξηρών και υγρών τροφών στη γάτα τους, ώστε να δοκιμάσει και τις δύο και να δείτε ποια προτιμά. Μερικές γάτες προτιμούν την υγρή τροφή το πρωί και να αφήνουν την ξηρή τροφή για να τσιμπούν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ξηρές Τροφές

  • Οι ξηρές πλήρεις τροφές είναι εύκολο να μετρηθούν, να επαναχρησιμοποιηθούν και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μόλις ανοιχτούν, συγκριτικά με τις υγρές τροφές.
  • Βοηθούν επίσης στο να διατηρηθούν τα δόντια της γάτας σας υγιή. Η γάτα σας μπορεί να μασάει την ξηρή τροφή πιο ενεργά και για περισσότερο χρόνο.
  • Οι γάτες προτιμούν την ξηρή τροφή τους τραγανή και γενικά δεν τους αρέσει να είναι μουλιάσμένη.

Υγρές Τροφές 

  • Ορισμένες γάτες προτιμούν τη μυρωδιά και την υφή της υγρής τροφής. Η υγρή τροφή, μπορεί να είναι πολύ βολική με τα φακελάκια μιας χρήσης, καθώς μπορείτε να προσφέρετε στην γάτα σας ένα φρέσκο, πλήρες γεύμα, κάθε φορά.
  • Η γάτα σας θα τρώει περισσότερο και θα πίνει λιγότερο.

Οι γάτες είναι πλάσματα συνήθειας, οπότε η ομαλή εφαρμογή μιας τακτικής διατροφικής ρουτίνας μόλις γίνει ενήλικη γάτα, είναι το καλύτερο για εσάς και για την ίδια.
 

PURINA® τροφές για γάτες

Η Purina παράγει πολλές από τις κορυφαίες τροφές για ενήλικες γάτες τόσο σε ξηρή, όσο και σε υγρή μορφή, για κάθε στάδιο και τρόπο ζωής.

  • Εάν η γάτα σας είναι κυρίως σε κλειστούς χώρους, μπορεί να επωφεληθεί από μια ειδική τροφή για να μειώσει τις τριχόμπαλες ή από μια δίαιτα χαμηλών θερμίδων, καθώς είναι λιγότερο πιθανό να ασκηθούν και πιο πιθανό να αυξήσουν το βάρος τους.
  • Αν η γάτα σας είναι στειρωμένη, μπορείτε να βρείτε μια ειδική τροφή για στειρωμένες γάτες, που διατηρέι το ουροποιητικό της σύστημα υγιές, όπως το Pro Plan Sterilised.
  • Οι μεγαλύτερες σε ηλικία γάτες, οι έγκυες γάτες, οι παχύσαρκες ή οι υπέρβαρες, θα πρέπει να έχουν μια ελαφρώς προσαρμοσμένη διατροφή.

Εάν η γάτα σας έχει ειδικές διατροφικές ανάγκες ή ανησυχείτε για τη διατροφή της, συζητήστε αυτό το θέμα με τον κτηνίατρό σας. 

 

Πώς να ταΐσετε τη γάτα σας

Οι γάτες είναι πλάσματα συνήθειας, οπότε η ομαλή εφαρμογή μιας τακτικής διατροφικής ρουτίνας μόλις γίνει ενήλικη γάτα, είναι το καλύτερο για εσάς και για την ίδια.

Η γάτα σας εκ φύσεως τρώει λίγο και συχνά. Εαν μπορείτε να την ταΐζετε αρκετά, μικρά γεύματα την ημέρα, θα είναι θαυμάσιο! Ωστόσο, εαν την ταΐζετε με υγρή τροφή ή ο τρόπος ζωής σας δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, τότε δύο γεύματα την ημέρα είναι εντάξει για τις περισσότερες γάτες.

Το να ταϊζετε μια γάτα στο ίδιο μέρος και τις ίδιες φορές κάθε μέρα είναι το καλύτερο. Το φαγητό της θα πρέπει να είναι σε ένα ήσυχο μέρος, όπου μπορούν να χαλαρώσουν, πολύ μακριά από την άμμο τους.
Επιλέξτε μια επιφάνεια που μπορεί εύκολα να καθαριστεί και ένα καθαρό πιάτο ή μεταλλικό μπολ. Ορισμένες γάτες μπορεί να προτιμούν να τρώνε από ένα επίπεδο μπολ ή πιατάκι. Αυτό μπορεί επίσης να βοηθήσει τις γάτες που τρώνε γρήγορα, να επιβραδύνουν!
Εάν έχετε περισσότερες από μία γάτες, βεβαιωθείτε ότι τα δοχεία τους είναι σε λογική απόσταση για να αποφύγετε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Εάν οι γάτες σας δεν τα πηγαίνουν καλά, μπορεί να χρειαστεί ακόμη και να έχουν πλήρως ξεχωριστές περιοχές σίτισης για να διατηρηθεί η ηρεμία.

Μάρκες Purina για ενήλικες γάτες

Η Purina παράγει πολλές από τις κορυφαίες τροφές γάτας σε ξηρή και υγρή μορφή. Για την παραγωγή τους αξιοποιήθηκε όλη η επιστημονική πρόοδος όσον αφορά την ποιότητα, τη γεύση και τη διατροφή και έχουν σχεδιαστεί για να δώσουν σε εσάς και το κατοικίδιό σας μια εξαιρετική επιλογή συνταγών για κάθε στάδιο και τρόπο ζωής.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ