Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Η γάτα απολαμβάνει μια λιχουδιά felix

Σνακ και λιχουδιές για γάτες

3 λεπτού διάβασμα

Ως λάτρεις της γάτας, θα γνωρίζετε πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι να δώσετε στους τριχωτούς φίλους σας να απολαύσουν λιχουδιές μαζί με τα βασικά γεύματα τους.

Ως λάτρες της γάτας, θα γνωρίζετε πόσο δελεαστικό μπορεί να είναι να δώσετε στους τριχωτούς φίλους σας να απολαύσουν λιχουδιές μαζί με τα βασικά γεύματα τους. Οι μπουκιές από το τραπέζι ή τα τρόφιμα που δίνετε στην γάτα σας με το χέρι, είναι για πολλούς ένας τρόπος να δείχνουν στοργή στη γάτα τους.Όταν πρόκειται για λιχουδιές, οι προθέσεις σας μπορεί να είναι καλές, αλλά το γεγονός είναι ότι τα ανθρώπινα τρόφιμα μπορεί να είναι πολύ υψηλά σε θερμίδες και αλάτι και συχνά στερούνται πολλά από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται η γάτα σας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος διατάραξης της ισορροπίας της διατροφής της γάτας σας.

Τα καλά νέα είναι ότι ύπαρχουν και τυποποιημένες λιχουδιές για γάτες. Αυτές μπορεί να έχουν σχεδιαστεί για να υποστηρίξουν το πεπτικό σύστημα ή την οδοντική υγεία ή ως πρόσθετη ξεχωριστή θεραπεία ή ως ανταμοιβή για τον φίλο σας.

Θυμηθείτε ότι αυτές οι λιχουδιές περιέχουν θερμίδες και μπορεί να μην είναι πλήρεις και ισορροπημένες. Είναι επομένως σημαντικό κάθε φορά που δίνετε μια λιχουδιά στην γάτα σας, να μειώνετε το κύριο γεύμα τους με ένα ισοδύναμο θερμιδικό ποσό. Επίσης, θα πρέπει να περιορίσετε τις λιχουδιές σε ποσοστό που δεν υπερβαίνει το 10% της συνολικής ημερήσιας πρόσληψης θερμίδων, έτσι ώστε η συνολική διατροφή της γάτας σας να είναι σε ισορροπία.

Γάτες και γάλα

Έχετε ποτέ ακούσει για την «γάτα που δοκίμασε την κρέμα»; Η παράδοση λέει ότι οι γάτες αγαπούν το γάλα, αλλά πραγματικά, το πεπτικό τους συστήμα δεν έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίζει την λακτόζη που εμπεριέχεται στο γάλα (ένα είδος φυσικής ζάχαρης που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα). Στην πραγματικότητα, πολλές γάτες θα έχουν γαστρεντερικά προβλήματα εάν πιούν αγελαδινό γάλα.

Το ειδικό γάλα για γάτες είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη για την αποφυγή αυτών των πεπτικών αναταραχών, αλλά όπως συμβαίνει με όλες τις λιχουδιές, αυτό το γάλα περιέχει θερμίδες και αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη για να διατηρηθεί η διατροφή τους ισορροπημένη. Το ειδικό γάλα για γάτες, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του νερού. Εάν δώσετε στη γάτα σας το γάλα αυτό, θα πρέπει να μειώσετε τις συνολικές θερμίδες από την διατροφή της ανάλογα.

"Οι λιχουδιές ή τα μπισκότα για γάτες, μπορεί να είναι χρήσιμα για να δώσουν στον γούνινο φίλο σας μια ανταμοιβή και όλοι μας χαιρόμαστε δίνοντας στα κατοικίδιά μας μια νόστιμη απόλαυση, για να δείξουμε πόσο τα αγαπάμε!"

Λιχουδιές για γάτες

Οι λιχουδιές ή τα μπισκότα για γάτες, μπορεί να είναι χρήσιμα για να τα δώσετε στον γούνινο φίλο σας ως ανταμοιβή και όλοι μας χαιρόμαστε δίνοντας στα κατοικίδιά μας μια νόστιμη λιχουδιά, για να δείξουμε πόσο τα αγαπάμε! Απλά θυμηθείτε να μειώσετε το κύριο γεύμα της γάτας σας αναλόγως, αν δίνετε λιχουδιές στις γάτες σας και επιλέγετε λιχουδιές που είναι διατροφικά ισορροπημένες για να αποφύγετε την αναστάτωση της διατροφής τους. Για πολύ μικρές γάτες, μπορεί να υπάρχουν λιχουδιές για γατάκια, αλλά δεν συνιστώνται. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το τι να ταΐσετε το γατάκι σας εδώ. Να βεβαιώνεστε καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας πως η γάτα σας έχει πρόσβαση σε καθαρό, φρέσκο, πόσιμο νερό. Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια κροκέτα από το κύριο γεύμα της γάτας σας ως ανταμοιβή, ειδικά εάν είναι σε ειδική δίαιτα για ιατρικούς λόγους ή για απώλεια βάρους, καθώς οι λιχουδιές μπορεί να μην επιτρέπονται. Ελέγξτε το με τον κτηνίατρό σας εάν δεν είστε σίγουροι.