Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Indoor cat with food in bowl

Ταΐζοντας τις γάτες που ζουν σε εσωτερικό χώρο

4 λεπτού διάβασμα

Καθώς οι γάτες που ζουν σε εσωτερικούς χώρους δεν έχουν τις ίδιες ευκαιρίες άσκησης με αυτές που ζούν έξω, μπορεί να είναι πιο δύσκολο για αυτές να διατηρούνται σε φόρμα.

Ακόμα κι αν το κατοικίδιο σας ζει σε ένα ζεστό, ευτυχισμένο περιβάλλον, ο εσωτερικός χώρος, εξακολουθεί να περιορίζει το χώρο που χρειάζεται. Αυτός ο λιγότερο ενεργός τρόπος ζωής μπορεί να σημαίνει ότι μερικές γάτες θα πρέπει να αγωνιστούν για να διατηρήσουν το φυσικό τους λεπτό σχήμα, και διατρέχουν κινδύνους εμφάνισης προβλημάτων υγείας όπως η παχυσαρκία ή ο διαβήτης.

Η σταθερή διατροφή και η τακτική άσκηση των γατών που ζουν σε εσωτερικούς χώρους είναι οι δύο βασικοί παράγοντες για να διατηρήσετε τον φίλο σας όσο πιο υγιή και ευτυχισμένο γίνεται. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας σχετικά με τα βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να διατηρήσετε την γάτα σας σε κορυφαίο επίπεδο.

Πώς να ταΐζετε τις γάτες που ζουν σε εσωτερικό χώρο

Καθώς οι γάτες είναι από την φύση τους ζώα που τρώνε λίγη ποσότητα και πολλές φορές, χαίρονται να τρώνε την ξηρή τροφή που τους αφήνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας (η υγρή τροφή χαλάει γρήγορα εαν μείνει εκτός ψυγείου πολύ ώρα). Είναι εύκολο να μην υπολογίσετε σωστά την ποσότητα που καταναλώνει η γάτα σας, ειδικά όταν αφήνετε φαγητό έξω. Για να αποφύγετε την υπερβολική κατανάλωση, μετρήστε προσεκτικά κάθε γεύμα σύμφωνα με τον οδηγό που βρίσκεται στη συσκευασία των τροφών.

Οι γάτες μπορούν επίσης να μάθουν να προσαρμόζονται για να τρέφονται με μικρά, μετρημένα γεύματα μέσα στην ημέρα, αν σας βολεύει κι εσάς καλύτερα. Αν προτιμάτε να το κάνετε αυτό, τότε ταΐστε τη γάτα σας λίγο και συχνά όλη την ημέρα για να διατηρήσετε τα ενεργειακά της επίπεδα ψηλά, αλλά αποφύγετε την αύξηση του βάρους.

Η μέτρηση των μερίδων είναι ακόμα πιο σημαντική εάν η γάτα σας έχει αυξήσει το βάρος της και είναι σε δίαιτα. Να θυμάστε ότι πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στην καθημερινή διατροφή της γάτας σας, εξετάστε την κατάσταση του σώματός της και συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας. Χρησιμοποιώντας τον οδηγό ρύθμισης κατάστασης του σώματος μας, θα επιβεβαιώσετε εάν η γάτα σας είναι υπέρβαρη και ο κτηνίατρός σας μπορεί να σας συμβουλέψει πώς να ρυθμίσετε προσεκτικά την διατροφή της γάτας σας.

Υπάρχουν τρόφιμα ειδικά σχεδιασμένα για γάτες που ζουν σε εσωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι το κατοικίδιο σας παίρνει όλα όσα χρειάζεται από το φαγητό του. Αυτές οι ειδικές δίαιτες έχουν τα ακόλουθα οφέλη που τις καθιστούν τις καλύτερα προσαρμοσμένες για γάτες που ζουν σε εσωτερικό χώρο:

 

Η μέτρηση των μερίδων είναι ακόμα πιο σημαντική εάν η γάτα σας έχει αυξήσει το βάρος της και είναι σε δίαιτα.

 

Υψηλές σε πρωτεΐνες και χαμηλότερες σε θερμίδες, για να βοηθήσει το κατοικίδιο σας να μείνει στο κατάλληλο σωματικό βάρος.

Μια προσεκτική ισορροπία βασικών ανόργανων αλάτων που συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου για προβλήματα υγείας, όπως προβλήματα ουροφόρων οδών.

Παρασκευασμένα με θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος και τριχώματος.

Υψηλά επίπεδα εύπεπτων ινών που βοηθούν στην αποφυγή της δημιουργίας τριχόμπαλας, μαλακώνοντας κάθε τρίχα που μπορεί να φάει η γάτα σας.

Διατροφικές ίνες που στοχεύουν στα εντερικά βακτήρια του κατοικίδιού σας, για να μειωθούν οι δυσάρεστες μυρωδιές..

Είναι ακόμα εξίσου σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η σας γάτα έχει πρόσβαση σε φρέσκο, καθαρό νερό.

Μόλις καταφέρετε να εισάγετε την γάτα σας σε μια καθημερινή διατροφική ρουτίνα, σειρά έχει η άσκηση.

Aσκηση για γάτες που ζουν σε εσωτερικούς χώρους.

Η άσκηση για γάτες που ζουν σε εσωτερικό χώρο είναι σημαντική. Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να γίνει μια άσκηση ευχάριστη για το κατοικίδιό σας, ενώ μπορείτε να εμπλακείτε και εσείς!

 

  • Αφιερώστε χρόνο για να παίζετε κάθε μέρα. Το να κυλάτε μια μπάλα ή να κουνάτε ένα παιχνίδι "ψαρέματος" θα κρατήσει τη γάτα σας σε κίνηση και θα σας κάνει μέρος της γυμναστικής της.
  • Οι πύργοι αναρρίχησης και τα ονυχοδρόμια, αποτελούν για την γάτα σας νέες περιοχές για να τις εξερευνήσει.
  • Βάλτε μερικές λιχουδιές σε μια σφαίρα, έτσι ώστε το κατοικίδιο ζώο σας πρέπει να αφιερώνει χρόνο να παίζει με το παιχνίδι για να απελευθερώσει την νόστιμη απόλαυση που βρίσκεται μέσα.
  • Τοποθετήστε τα τρόφιμα στην κορυφή μιας σκάλας ή στον αναρριχητικό πύργο. Θα εκπλαγείτε από την επιθυμία της γάτας σας να αναρριχηθεί, ειδικά αν το αντάλλαγμα είναι μια ζουμερή μπουκιά!
  • Εξετάστε εαν υπάρχει πιθανότητα η γάτα σας να βγει στην ύπαιθρο. Είτε ένας περιφραγμένος κήπος ή ένας σύντομος περίπατος, μπορούν να βοηθήσουν την γάτα σας να αυξήσει την καθημερινή της άσκηση.

Με λίγη καθοδήγηση από εσάς, η γάτα σας μπορεί να είναι εξίσου ευτυχισμένη, υγιής και διασκεδαστική, όπως αυτές που ζουν στην ύπαιθρο.